WPC burkolat karbantartási útmutató

E burkolatok is, hasonlóan a valódi faburkolatokhoz a felületi sérülések elkerülésének érdekében körültekintő használatot igényelnek (pl. éles, hegyes vagy kemény tárgyak karcolást, illetve bemélyedést okozhatnak).

1.Vízfoltok      

A kivitelezést követően az első esőzések után, ha már elpárolog a nedvesség, maradhat néhány vízfolt a felületen. Ez csak egy ideiglenes jelenség, mely 1-2 hónap után magától eltűnik, vagy eltávolítható a felületről fémszálas súrolóval.

  1. Elkoszolódás

A burkolat időszakos tisztítása még akkor is javasolt, ha a felület teljesen tisztának tűnik. A levegőben szálló por és pollen felhalmozódhat a burkolaton, melyet meleg szappanos vízzel javasolt letisztítani, merev sörtéjű kefével vagy söprűvel.

  1. Karcolás, olajszennyeződés

Fémszálas szivaccsal vagy finom szemcsés csiszolópapírral óvatosan csiszolja meg a felületet (mielőtt ezt megtenné egy kevésbé látható helyen végezzen próbacsiszolást, hogy elkerülhesse az esetlegesen túl erős csiszolás miatti nem várt sérülést vagy elszíneződést). Ezt követően meleg szappanos vízzel öblítse le és söprűvel takarítsa le a burkolat felszínét.